VIP – Kestävän luksusmatkailun osaamisverkosto

Hankkeessa mukana
Hankkeessa on mukana useita Uudenmaan alueen matkailualan ja siihen liittyvien alojen yrityksiä ja organisaatioita. Yhteistyön avulla luomme kestävän luksusmatkailun osaamisverkoston, joka edistää Uudenmaan alueen kilpailukykyä ja houkuttelevuutta.
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu toimii hankkeen koordinaattorina ja vastaa hankkeen toteuttamisesta. Yhteistyökumppanit jakavat osaamistaan ja kokemuksiaan korkeatasoisen palvelun laadusta ja standardeista, mikä mahdollistaa pk-yritysten henkilöstön osaamisen kehittämisen ja uusien innovatiivisten palveluiden luomisen.

Hankkeen kehittäjätiimi

”Minulle luksus ja kokonaisvaltainen asiakaskokemus muotoutuu ennen kaikkea aistien kautta ja kehollisessa vuorovaikutuksessa sosiaalisen, materiaalisen ja luontoympäristön kanssa. Matkailuympäristön rytminen luonne nostattaa kehon sisäisiä tunneaistimuksia, affekteja, jotka vaikuttavat luksuksen muotoutumiseen.”
Mona väitteli vuonna 2024 Lapin yliopistossa luksuksen muotoutumisesta kehollisissa käytännöissä. Hänellä on yli 25 vuoden kokemus korkeatasoisista asiakaskohtaamisista ja asiakaskokemuksen kehittämisestä kv-matkailun toimintaympäristössä. Mona toimii Haaga-Heliassa lehtorina sekä Visit Finland Akatemiavalmentajana.

Kristiina Adamsson toimii Haaga-Heliassa ruokamatkailun ja tutkimus- ja kehittämismenetelmien lehtorina ja Visit Finland akatemiakouluttajana. Suomalaisen luksuksen parissa hän on työskennellyt vuodesta 2016. Kristiina on mukana tiiviisti projektitoiminnassa, kuten Hungry for Finland -ruokamatkailuhankkeessa.
Hän on kiinnostunut kotimaanmatkailun kehittämisestä, luonto- ja hyvinvointimatkailusta, asiakasanalytiikasta, tulevaisuuden tutkimuksesta, luovista ja poikkeuksellisista ratkaisuista. Estetiikka, design, yksityiskohdat ja tarttuvat tarinat ovat tärkeitä. Kristiina on toiminut 20 vuotta hotelli-, ravintola- ja matkailualalla Suomessa, Espanjassa ja Englannissa.

Johanna Kauranen toimii projektiasiantuntijana Palveluinnovaatiot ja –muotoilu – tutkimusalueella, ja on mukana monissa tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiohankkeissa, kuten Älykkäiden elämysten Helsinki –hankkeessa. Hänen erikoisosaamistaan ovat hankeviestintä ja projektihallinta.
Johannalla on yli 20 vuoden monipuolinen kokemus viestinnän, markkinoinnin ja projektinhallinnan parista koulutusalalta, yritysmaailmasta sekä julkiselta sektorilta. Ennen Haaga-Heliaa hän on työskennellyt viestinnän kehittämisen, markkinoinnin suunnittelun ja toteuttamisen sekä PR:n ja brändihallinnan parissa mm. Nokia Oyj:ssä.

Terhi Oksanen-Alén opettaa Haaga-Heliassa majoitus- ja ravintola-alan kehittämistä sekä viinien ja ruokien yhdistämistä. Hänellä on pitkä kokemus majoitus- ja ravintola-alalta.
Terhi on ennen Haaga-Heliaa työskennellyt Food & Beverage Directorina Kämp Collectionilla sekä useissa tehtävissä ravintola Savoyssa. Hän on työskennellyt myös COO:na viinimaahantuoja Vindirektillä. Hänen erikoisosaamistaan on korkealaatuisen asiakaspalvelun kehittäminen, konseptointi, hyvän taloudellisen tuloksen tekeminen sekä viinit. Hän on saanut Pro-palkinnon ravintolapäällikkö-sarjassa vuonna 2003.

Mia Tarhanen on toiminut matkailualan ja vastuullisen liiketoiminnan kouluttajana ja asiantuntijana yli 20 vuoden ajan. Hänen erityisosaamisalueitaan ovat vastuullinen matkailuliiketoiminta, matkailumaantiede, ympäristöjärjestelmät, kestävä luksus ja suomalainen luksusmatkailu. Hänellä on vahvaa asiantuntemusta myös ympäristöjärjestelmien auditoinnista sekä B2B-tapahtumatuotannosta.
Mia työskentelee vastuullisuus-, matkailu- ja luksusteemojen parissa eri projekteissa ja kouluttajana. Hänen intohimonsa on auttaa yrityksiä ja tulevia asiantuntijoita yhdistämään korkea laatu ja vastuullisuus liiketoiminnassa.
